Храм святой блаженной Ксении Петербургской

Престольний празник у храмі блаженної Ксенії Петербурзької

6 червня, в день прославлення блаженної Ксенії Петербурзької, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, керуючий Північним київським вікаріатством вікарій Київської Митрополії єпископ Боярський Феодосій відвідав Святошинське кладовище м. Києва. До початку Літургії Преосвященний владика звершив чин освячення новоспорудженого іконостасу в Свято-Ксенієвському храмі, після чого очолив Божественну Літургію на центральній алеї кладовища.

Преосвященному владиці співслужили благочинний Кладовищенського благочиння протоієрей Сергій Вейго, настоятель храму протоієрей Гліб Помелов і духовенство столиці. На богослужінні владикою була прочитана молитва Господу Вседержителю про мир і припинення міжусобної ворожнечі в Україні.

На завершення Літургії відбувся Хресний хід до місця поховання особливо шанованих схімонахінь Серафими та Марії, де єпископ Феодосій звершив панихиду по упокоєним тут православним ієрархам, духовенству, монахам і монахиням, в тому числі ректорам Київської Семінарії протоієрею Сергію Афонському та Московської Духовних Академії і Семінарії протоієрею Костянтину Ружицькому.

Після панихиди Преосвященний владика передав настоятелю і громаді храму привітання з престольним святом від Блаженнішого Митрополита Онуфрія, вимовив проповідь та вручив благодійникам церковні нагороди.


( відкрити повний фотоальбом )

(128)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Перейти к верхней панели